Šiame restorane vyksta išskirtinės Valdovų vakarienės, kurių metu atkuriami istoriniai Lietuvos didikų virtuvės patiekalai.
Restoranas „Valdovai“ – tai istoriniuose Valdovų rūmų rūsiuose įsikūręs restoranas pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje, prie Katedros. Būtent šiuose rūsiuose kadaise užgimė slapta Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilė, o šiandien tai unikali privačių renginių erdvė ir darbo dienomis veikiantis dienos pietų restoranas.
Šiame restorane vyksta ir išskirtinės Valdovų vakarienės, kurių metu atkuriami istoriniai Lietuvos didikų virtuvės patiekalai – penkių mėsų tortai, įdarytos putpelės, užkeptos austrės, įdarytos lydekos, marcipaniniai tortai ir t.t. Patiekalai, kurie net šiandienos virtuvėje laikomi prabanga, o XVI-XVIII amžiais tai buvo tik kilmingųjų verti delikatesai.
Restoranui „Valdovai“ vadovauja didžiausia Lietuvos renginių maitinimo įmonė – „Taurakalnis“ bei jų kūrybos vadovė Monika Čereškaitė. Ši komanda yra maitinusi ne vieną prezidentą, kilmingąjį ar įžymybę. Tad atkurti didikų virtuvę jiems labiau malonumas nei iššūkis.
MENIU
PIRMASIS PATIEKALAS
Valdovų rūsiuose lengvai marinuota skumbrė su obuoliais ir krienų-krapų padažu
ANTRASIS PATIEKALAS
Burokėlių giros sultinys su perlinių kruopų kukuliu
PAGRINDINIS PATIEKALAS
Valdoviškas keturių mėsų tortas su žvėriena
DESERTAS
Didikų desertas – staigmena
Virtuvės šefas – Andrej Borisionok
Katedros a. 4, Vilnius
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Rezervacijai:
+370 694 63280
Degustacijų pateikimo laikas:
II – V 19:00
VI 18:00
VII 14:00