restaurant-cover

Paliesiaus dvaras

Meniu įkvėpė „Pasagos“ salėje nuolat skambanti klasikinė muzika ir pasirodantys talentingi atlikėjai iš viso pasaulio.

Apie restoraną

Mūsų meniu įkvėpė „Pasagos“ salėje nuolat skambanti klasikinė muzika ir pasirodantys talentingi atlikėjai iš viso pasaulio. Restorano kulinarinė muzika prasideda energingai kaip allegro su dinamiškais šaltais užkandžiais. Šilti užkandžiai suskambsta melodingai, andante. Crescendo, kulminacija – garsiausi ir ryškiausi mūsų pagrindiniai patiekalai, su turtingiausia skonių harmonija. Simfoniją kviečiame užbaigti lėtesniu adagio ritmu, mėgaujantis subtiliais desertais. O mažiesiems siūlome žaismingą Vivace meniu.

MENIU

UŽKANDIS

Užtepėlė su Paliesiaus duona

Rekomenduojamas vynas:

Cremant Antech Cuvee Eugenie Brut De Limoux AOC (Chardonnay, Chenin, Mauzac / FR / Limoux) | 100 / 750m 8/39

STARTERIS

Keptas burokėlis Varškės ir avokado kremas, ruginės duonos dulkės, žalumynai, riešutai

Rekomenduojamas vynas:

Wieniger Wiener Grüner Veltliner (Grüner Veltliner / AT / Wien) | 100 / 750ml 7/30

SRIUBA

Salierų kapučino Salierų kreminė sriuba, trumų puta

Rekomenduojamas vynas:

Chateau Virant Terre De Beauferant Blanc (Rolle, Ugni Blanc / FR / Provence) | 100 / 750ml 9/49

KARŠTAS PATIEKALAS (pasirenkamas)

Kalakutienos eskalopas Kalakuto krūtinėlė, bulvių ‘gratin’, baravykų padažas, pomidorų ‘confit’, šparagai ir cukinija

Rekomenduojamas vynas:

Vietti Barbera d’Asti Docg Tre Vigne DOCG (Barbera / IT / Piemonte) | 100 / 750 m 10/52

arba

Jautiena burgundiškai Raudoname vyne troškintas jautienos antrekotas, keptos šakninės daržovės, raudono vyno padažas

Rekomenduojamas vynas: Chateau Beau Secret Rendez-vous sur la Presqu’ile. Haut-Medoc (Merlot / FR / Bordeaux) | 100 / 750 ml 10/54

arba

Menkė bordo stiliumi Atlantinės menkės išpjova su citrinų plutele, briedžiukų ir porų padažas, virtos bulvytės, žalumos

Rekomenduojamas vynas: Chateau Virant Terre De Beauferan Rose (Grenache, Syrah, Cabernet Franc / FR / Provence) | 100 / 750 ml 8/38

arba

Varškės sūris Medumi glazūruotas sūris, kepta kriaušė, juodieji lęšiai, grilinta cukinija, gražgarstės, moliūgų sėklos

Rekomenduojamas vynas: Louis Moreau Chablis (Chardonnay / FR / Bourgogne) | 100 / 750 m 12/58

DESERTAS

Kriaušė „Geroji Elėn“ Vanilės sirupe virta kriaušė, šokoladas, plakta grietinėlė, granola

Rekomenduojamas vynas: Carmes De Rieussec Sauternes AOC (Muscadelle, Sauvignon Blanc, Semillon / FR / Bordeaux) | 50 / 750 ml 9/98

Dvaro g. 7, Paliesiaus km, Mielagėnų sen, Ignalinos r.

Virtuvės šefė – Laima Bukauskienė

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur 50 Eur

Rezervacijai:

+370 626 82760

info@paliesiausdvaras.lt

Degustacijų pateikimo laikas:

V - VI 18.00 – 22.00

Galerija