restaurant-cover

PACAI Restaurant & Bar

Per skonį galima kalbėtis universalia kalba – kur susilieja skirtingų pasaulio virtuvių tradicijos, atradimų džiaugsmas ir pagarba šviežiausiems vietiniams ingredientams.

Apie restoraną

Skonio paletės, kuriomis garsėja įvairios pasaulio virtuvės, dažnai gimsta iš daugybės vietinių ingredientų. Tačiau kiekvienas jų, ištrauktas iš savo konteksto, gali rasti naują vietą kitos šalies recepte. Mums artimas atradimų džiaugsmas – tikime, kad per skonį galima kalbėtis universalia kalba, kur panašumų daugiau nei skirtumų.

Kuriame suprantamus patiekalus, su mūsų tarptautiniam svečiui artimais ingredientais. Klasikinis rattatoulie patiektas su tzatziki šerbetu arba jautienos tartaras, kurį praturtina kimchi (Korėja), tamari (Japonija) ir lašinukai (Lietuva). Viena pažadame, jog naudojame šviežiausius sezoninius produktus, kurių didžiąją dalį gauname iš jau draugais tapusių vietinių ūkių.

Visos pastangos, kurias įdedame į savo amatą, baigiasi vienu kąsniu, gurkšniu, trumpalaike džiaugsmo akimirka, kuri ilgainiui išnyks. Tai yra kulinarinio meno grožis ir todėl tos akimirkos mums tokios brangios.

Degustacinis meniu už 40 eur / Pietų degustacinis meniu už 40€

PIRMASIS  PATIEKALAS

Keptos stintos

su tzatziki padažu, rauginta ropė, krapų aliejus

arba

Čirvinis vaflis

Kapota elniena ir mėtų chimichuri padažu bei marinuotais svarainiais

PAGRINDINIS PATIEKALAS

Penkių prieskonių antiena

Keptas kopūstas, fermentuotos bruknės ir kimchi padažas

arba

Menkė

Baklažanų tyrė, bolivinė balanda, yuzu gelis, balto miso beurre blanc, kombu ir baltasis ridikas

DESERTAS

Medaus biskvitas

Deginto medaus ir grietinės kremas, bergamotė, pasukų ledai

Degustacinis meniu už 50 eur / Vakarienės degustacinis meniu už 50€

ŠEFO KOMPLIMENTAS

Tartaletė

Šukutės, citrusai, ponzu ir cikorija

PIRMASIS  PATIEKALAS

Keptos stintos

su tzatziki padažu, rauginta ropė, krapų aliejus

arba

Čirvinis vaflis

Kapota elniena ir mėtų chimichuri padažu bei marinuotais svarainiais

PAGRINDINIS PATIEKALAS

Penkių prieskonių antiena

Keptas kopūstas, fermentuotos bruknės ir kimchi padažas

arba

Menkė

Baklažanų tyrė, bolivinė balanda, yuzu gelis, balto miso beurre blanc, kombu ir baltasis ridikas

DESERTAS

Medaus biskvitas

Deginto medaus ir grietinės kremas, bergamotė, pasukų ledai

Virtuvės šefė – Goda Juknaitė - Lamsargė

Didžioji g. 7, Vilnius

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur ir 50 Eur

Rezervacijai:

+370 633 80287

https://restaurant-pacai.tablein.com/en

Degustacijų pateikimo laikas:

I - V   12.00 – 15.00 & 17.00 – 22.30

Galerija