Per skonį galima kalbėtis universalia kalba – kur susilieja skirtingų pasaulio virtuvių tradicijos, atradimų džiaugsmas ir pagarba šviežiausiems vietiniams ingredientams.
Skonio paletės, kuriomis garsėja įvairios pasaulio virtuvės, dažnai gimsta iš daugybės vietinių ingredientų. Tačiau kiekvienas jų, ištrauktas iš savo konteksto, gali rasti naują vietą kitos šalies recepte. Mums artimas atradimų džiaugsmas – tikime, kad per skonį galima kalbėtis universalia kalba, kur panašumų daugiau nei skirtumų.
Kuriame suprantamus patiekalus, su mūsų tarptautiniam svečiui artimais ingredientais. Klasikinis rattatoulie patiektas su tzatziki šerbetu arba jautienos tartaras, kurį praturtina kimchi (Korėja), tamari (Japonija) ir lašinukai (Lietuva). Viena pažadame, jog naudojame šviežiausius sezoninius produktus, kurių didžiąją dalį gauname iš jau draugais tapusių vietinių ūkių.
Visos pastangos, kurias įdedame į savo amatą, baigiasi vienu kąsniu, gurkšniu, trumpalaike džiaugsmo akimirka, kuri ilgainiui išnyks. Tai yra kulinarinio meno grožis ir todėl tos akimirkos mums tokios brangios.
Degustacinis meniu už 40 eur / Pietų degustacinis meniu už 40€
PIRMASIS PATIEKALAS
Keptos stintos
su tzatziki padažu, rauginta ropė, krapų aliejus
arba
Čirvinis vaflis
Kapota elniena ir mėtų chimichuri padažu bei marinuotais svarainiais
PAGRINDINIS PATIEKALAS
Penkių prieskonių antiena
Keptas kopūstas, fermentuotos bruknės ir kimchi padažas
arba
Menkė
Baklažanų tyrė, bolivinė balanda, yuzu gelis, balto miso beurre blanc, kombu ir baltasis ridikas
DESERTAS
Medaus biskvitas
Deginto medaus ir grietinės kremas, bergamotė, pasukų ledai
Degustacinis meniu už 50 eur / Vakarienės degustacinis meniu už 50€
ŠEFO KOMPLIMENTAS
Tartaletė
Šukutės, citrusai, ponzu ir cikorija
PIRMASIS PATIEKALAS
Keptos stintos
su tzatziki padažu, rauginta ropė, krapų aliejus
arba
Čirvinis vaflis
Kapota elniena ir mėtų chimichuri padažu bei marinuotais svarainiais
PAGRINDINIS PATIEKALAS
Penkių prieskonių antiena
Keptas kopūstas, fermentuotos bruknės ir kimchi padažas
arba
Menkė
Baklažanų tyrė, bolivinė balanda, yuzu gelis, balto miso beurre blanc, kombu ir baltasis ridikas
DESERTAS
Medaus biskvitas
Deginto medaus ir grietinės kremas, bergamotė, pasukų ledai
Virtuvės šefė – Goda Juknaitė - Lamsargė
Didžioji g. 7, Vilnius
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur ir 50 Eur
Rezervacijai:
+370 633 80287
https://restaurant-pacai.tablein.com/en
Degustacijų pateikimo laikas:
I - V 12.00 – 15.00 & 17.00 – 22.30