restaurant-cover

Lokys

Istoriniai lietuviški patiekalai iš natūralių ir sveikų miško produktų.

Apie restoraną

Vilniaus senamiestyje įsikūręs antros kartos šeimos restoranas “Lokys” pristato lietuvišką virtuvę ir pasakoja jos istorijas apie didikų stalus, nukrautus miško gėrybėmis. Žvėriena, uogos, grybai, riešutai nuo senų laikų yra neatsiejama lietuvių virtuvės dalis.

Istoriniai lietuviški patiekalai iš natūralių ir sveikų miško produktų ruošiami derinant senąsias viduramžių tradicijas su šiuolaikinėmis maisto gamybos technologijomis ir estetika. Šio restorano meniu rasite amžių, kuriuo remiantis atkurtas patiekalas, ir tikrus lietuviškosios kulinarinės istorijos fragmentus.

MENIU

ŠEFO KOMPLIMENTAS

Kanapinės duonos traškučių sumuštinukas, įdarytas stirnienos tartaru su marinuotais agurkėliais, marinuotu svogūnu, kaparėliais ir putpelės kiaušinio tryniu

PIRMASIS PATIEKALAS

Kreminio sūrio pyragėlis su keptais baravykais ir feta, patiektas su pistacijomis, žaliųjų žirnelių daigais bei prancūzišku citrinų padažu

PAGRINDINIS PATIEKALAS

Stirnienos kepsnelis su keptais, meduje išbrinkintais kaštainiais, baltajame vyne troškintomis cidonijomis, voveraitėmis, pastarnokų piurė bei raudonojo vyno-sultinio padažu

DESERTAS

Miduje lėtai virta kriaušė su cinamono biskvitu, alumi ir vanile gardinta karamele, pušų kankorėžiukų cukatais ir vanilinio kremo putėsiais

Virtuvės šefė – Rita Keršulytė-Ryčkova

Stiklių g. 8, Vilnius

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

Rezervacijai:

+370 661 30703

info@lokys.lt

Degustacijų pateikimo laikas:

I - VII   12.00 – 23.00

Galerija