Istoriniai lietuviški patiekalai iš natūralių ir sveikų miško produktų.
Vilniaus senamiestyje įsikūręs antros kartos šeimos restoranas “Lokys” pristato lietuvišką virtuvę ir pasakoja jos istorijas apie didikų stalus, nukrautus miško gėrybėmis. Žvėriena, uogos, grybai, riešutai nuo senų laikų yra neatsiejama lietuvių virtuvės dalis.
Istoriniai lietuviški patiekalai iš natūralių ir sveikų miško produktų ruošiami derinant senąsias viduramžių tradicijas su šiuolaikinėmis maisto gamybos technologijomis ir estetika. Šio restorano meniu rasite amžių, kuriuo remiantis atkurtas patiekalas, ir tikrus lietuviškosios kulinarinės istorijos fragmentus.
MENIU
ŠEFO KOMPLIMENTAS
Kanapinės duonos traškučių sumuštinukas, įdarytas stirnienos tartaru su marinuotais agurkėliais, marinuotu svogūnu, kaparėliais ir putpelės kiaušinio tryniu
PIRMASIS PATIEKALAS
Kreminio sūrio pyragėlis su keptais baravykais ir feta, patiektas su pistacijomis, žaliųjų žirnelių daigais bei prancūzišku citrinų padažu
PAGRINDINIS PATIEKALAS
Stirnienos kepsnelis su keptais, meduje išbrinkintais kaštainiais, baltajame vyne troškintomis cidonijomis, voveraitėmis, pastarnokų piurė bei raudonojo vyno-sultinio padažu
DESERTAS
Miduje lėtai virta kriaušė su cinamono biskvitu, alumi ir vanile gardinta karamele, pušų kankorėžiukų cukatais ir vanilinio kremo putėsiais
Virtuvės šefė – Rita Keršulytė-Ryčkova
Stiklių g. 8, Vilnius
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Rezervacijai:
+370 661 30703
Degustacijų pateikimo laikas:
I - VII 12.00 – 23.00