Lietuvos gamta yra nuolanki, rami ir darni. Jis slepia daugybę paslėptų lobių, kurie nėra pastebimi. Tas pats apibūdinimas tinka ir lietuviškai virtuvei bei jos ingredientams. Restoranas PACAI siekia atrasti šiuos paslėptus brangakmenius ir pateikti juos taip, kad lėkštėje matytųsi tikrasis ingredientų spindesys.
Raktas į autentišką skonį slypi paprastume ir tuo pačiu išraiškinguose bei savituose vietinių ingredientų, tokių kaip kmynai, krapai, krienai ir daugelis kitų, aromatuose. Keičiantis metų laikams, mūsų gamta siūlo įvairiausių aromatų ir tekstūrų, leidžiančių mums būti smalsiems ir be perstojo tyrinėti virtuvėje. Mūsų šefus įkvėpė Šiaurės ir Lietuvos virtuvės koncepcija, kuri skatina kurti novatoriškus ir originalius skonius.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
SPURGA
Lydytas sūris | rūkytas upėtakis | krapai.
ELNIENOS TATAKI
Bruknės šampano acte | voveraitės | kmynai | svogūnų karamelė.
ARBA
TUNO TATAKI
Krienai | krapai | rauginta ropė.
ANTIENA
Slyvos | obuoliai | verbena.
ARBA
OTAS
Kopūstas glazūruotas riešutų sviestu ir amaro | šeivamedžio uogos | vištienos beurre blanc.
BARAVYKŲ LEDAI
Obuolienės ir kakavos keksas | viskio ir šokolado padažas | grikiai.
Didžioji g. 7-1, Vilnius
Virtuvės šefė – Goda Juknaitė
Rezervacijai:
+370 (0-633) 80287
Degustacijų pateikimo laikas:
I – V 12:00 – 15:00 ir 17:00 – 22:00