Restoranas "Lokys" pristato istorinę lietuvišką virtuvę, pasakodamas nacionalinės virtuvės istorijas apie didikų stalus, nukrautus miško gėrybėmis. Žvėriena, uogos, grybai, riešutai nuo senų laikų yra neatsiejama lietuvių virtuvės dalis ir restorano valgiaraščio pagrindas.
Istoriniai lietuviški patiekalai iš natūralių ir sveikų miško produktų ruošiami derinant senąsias viduramžių tradicijas su šiuolaikinėmis maisto gamybos technologijomis ir estetika. Miško gėrybių namais tapusio restorano meniu rasite amžių, kuriuo remiantis atkurtas patiekalas, ir tikrus lietuviškosios kulinarinės istorijos fragmentus.
Restorano "Lokys" virtuvės šefė Gastronomijos savaitei paruošė meniu, kuriame lietuviškosios virtuvės skoniai skleidžiasi kartu su kitų šalių deriniais. Valgiaraščio patiekaluose šefė naudojo tradicinius lietuviškus ingredientus, juos derindama prie šiuolaikinės virtuvės įvairovės ir gamybos technologijų.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
KUKURŪZŲ SKREBUTIS
Miško grybų ragu.
KREMINĖ ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA
Traškūs riešutų trupiniai.
STIRNIENOS KEPSNELIAI
Mėlynių ir aronijų padažas | brokoliai | kepti svogūnai | kreminė bulvių košė | brandintas kietasis sūris.
JUODASIS MIŠKO PYRAGAITIS
Juodasis šokoladas | vanilinis kremas | girtosios vyšnios.
Stiklių g. 8, Vilnius
Virtuvės šefė – Rita Keršulytė-Ryčkova
Rezervacijai:
+370 661 30703
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 12:00 - 22:00