restaurant-cover

Lokys

Restoranas "Lokys" pristato istorinę lietuvišką virtuvę, pasakodamas nacionalinės virtuvės istorijas apie didikų stalus, nukrautus miško gėrybėmis. Žvėriena, uogos, grybai, riešutai nuo senų laikų yra neatsiejama lietuvių virtuvės dalis ir restorano valgiaraščio pagrindas.

Apie restoraną

Istoriniai lietuviški patiekalai iš natūralių ir sveikų miško produktų ruošiami derinant senąsias viduramžių tradicijas su šiuolaikinėmis maisto gamybos technologijomis ir estetika. Miško gėrybių namais tapusio restorano meniu rasite amžių, kuriuo remiantis atkurtas patiekalas, ir tikrus lietuviškosios kulinarinės istorijos fragmentus.

Restorano "Lokys" virtuvės šefė Gastronomijos savaitei paruošė meniu, kuriame lietuviškosios virtuvės skoniai skleidžiasi kartu su kitų šalių deriniais. Valgiaraščio patiekaluose šefė naudojo tradicinius lietuviškus ingredientus, juos derindama prie šiuolaikinės virtuvės įvairovės ir gamybos technologijų.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

KUKURŪZŲ SKREBUTIS

Miško grybų ragu.

KREMINĖ ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA

Traškūs riešutų trupiniai.

STIRNIENOS KEPSNELIAI

Mėlynių ir aronijų padažas | brokoliai | kepti svogūnai | kreminė bulvių košė | brandintas kietasis sūris.

JUODASIS MIŠKO PYRAGAITIS

Juodasis šokoladas | vanilinis kremas | girtosios vyšnios.

Stiklių g. 8, Vilnius

Virtuvės šefė – Rita Keršulytė-Ryčkova

Rezervacijai:

+370 661 30703

info@lokys.lt

Degustacijų pateikimo laikas:

I – VII 12:00 - 22:00

Galerija