
Ekskursija „Valdovų virtuvė – tarp kasdienybės ir prabangos”
Ar kada nors susimąstėte apie tai, ką valgė valdovai prieš kelis šimtmečius? Nuo seniausių laikų maistas buvo neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, tačiau valdovo stalas visada turėjo ypatingą reikšmę – jis rodė ne tik skonį, bet ir galią. Įsivaizduokite įdarytą povą, auksu žvilgančią keptą gulbę ar desertus iš trintų migdolų... Ar tai tik pasaka? Ne – tai buvo tikri ant valdovų stalo besipuikavę XVI a. patiekalai, skirti ne tik pamaloninti gomurį, bet ir pakerėti svečius.
Šios ekskursijos metu sužinosime, kokie produktai buvo laikomi ypatingais, kaip jie veikė žmogaus kūną ir sveikatą bei kodėl kai kurie patiekalai atrodė labiau kaip meno kūriniai nei kaip maistas. O ar žinojote, kad vienas stalo įrankis kadaise buvo bažnyčios prakeiktas? Ir vis dėlto jis atkeliavo ant valdovų, o vėliau – ir miestiečių stalų. Ekskursijos pabaigoje užsuksime ir į rūmų iždinę – juk smalsu, kokie aukso vertės prieskoniai ten buvo saugomi ir kuo jie siejosi su virtuve.
Renginio laikas:
Lapkričio 6d. 18 val.
Lapkričio 8d. 13 val.
Renginio vieta: Katedros a. 4, Vilnius
Rezervacijai:
+370 5 262 0007
Renginio kaina:
13 Eur/Asm.